Een initiatief van

Wat is onze aanpak?

Ben jij als scholier/student zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt?

Ja helemaal, maar hoe kies je nu als je niet eens weet wat al die verschillende mogelijkheden betekenen?

Hoe kun je kiezen uit beroepen, als je eigenlijk geen idee hebt wat die beroepen inhouden? Hoe doe je dat?

Een tipje van de sluier... stop maar eens even met het kijken naar al die beroepsmogelijkheden want daardoor kom je alleen maar in verwarring. Wij beginnen eerst met wat je leuk vind, waar je warm voor loopt en wat je helemaal te gek vindt. Daarna gaan we kijken waar je goed en niet goed in bent en waar je graag goed in zou willen zijn. We verhelderen de vragen die horen bij het: willen, kunnen, toepassen en zijn zoals je aan de hand van de voorbeeld ontwikkelvragen kunt zien. Wat het lastige is, maar wel van belang, is om ieder blokje eerlijk aan jezelf te beantwoorden. Daarna gaan we de onderlinge verbindingen tussen die verschillende blokken leggen.

Begin maar vast, hopelijk helpt je dat al genoeg verder.

Jij bent uniek!

En dat wordt duidelijk met behulp van de Birkman methode. De Birkman methode werkt met een vragenlijst die je in ongeveer één uur op je eigen computer invult (als je een Internetverbinding hebt). Dit zijn vragen die een beetje op elkaar lijken, maar tóch steeds weer anders zijn. Ieder mens vult dat weer op een heel eigen manier in.

Op basis van jouw antwoorden maakt de Birkman methode een persoonlijke beschrijving over jouw functioneren in de meest voorkomende situaties, en over jouw gedrag in relatie tot andere mensen. Als je de ontwikkelvragen niet kunt beantwoorden omdat je het even helemaal niet meer weet dan adviseren we je eerst de zelf-assessment te doen.

De Birkman methode geeft op basis van jouw antwoorden inzicht in waaraan jouw ideale werk- en leeromgeving zou moeten voldoen, zodat je zo goed mogelijk kunt presteren. Deze methode geeft op basis van jouw testgegevens een indruk van welke studies of welk soort beroepen goed bij je passen. Je krijgt inzicht in waaraan jouw ideale werk- en leeromgeving zou moeten voldoen, zodat je zo goed mogelijk kunt presteren. 2bmyself helpt je zo om antwoord te geven op vragen als: