Een initiatief van

Studiekeuze

Wil je weten welke studies het beste bij jou passen? Onze Ontwikkelvragen helpen je om duidelijkheid te krijgen tussen allerlei verschillende en vaak ook tegengestelde gedachtes die je over je toekomst hebt. De Birkman methode geeft op basis van jouw testgegevens een indruk van welke studies of welk soort beroepen goed bij je zouden kunnen passen. Je krijgt inzicht in waaraan jouw ideale werk- en leeromgeving zou moeten voldoen, zodat je zo goed mogelijk kunt presteren.

Wat scholieren/studenten en ouders zeggen?

Scholier

"Ik wist wel wat ik wilde maar nu durf ik er voor uit te komen, naar school en naar mijn ouders toe. Ik twijfelde, wist niet goed wat ik wilde, maar nu begrijp ik dat het voor mij lastig is omdat ik twee heel verschillende richtingen kan kiezen die ik beide leuk vind en goed zou kunnen gaan doen."

"Ik begrijp nu beter wat mijn interesses zijn en hoe ik die kan vertalen naar mijn studie keuze"

Student

"Dank je voor je hulp zodat ik mijn studie kan afmaken. Ik begrijp nu beter welke mogelijkheden daarna wel en niet bij me passen."

Ouder

"Ik ben niet zo onder de indruk van het systeem dat op school ter ondersteuning van de profielkeuze wordt gebruikt, dus ik ben blij dat dit er als alternatief is. Mijn dochter is nu heel duidelijk en vastbesloten in haar keuzerichting."

"Mijn zoon had in principe al een keus gemaakt, maar het werken met jullie heeft hem duidelijk gemaakt dat dit de juiste keus voor hem is, hij is nu veel gemotiveerder."

"Dank zij de individuele coaching heeft mijn zoon geleerd hoe hij effectiever kan studeren, op een wijze die bij hem hoort"

Vastgelopen in de studie

Kom je tot de conclusie dat je niet meer met plezier je studie volgt of is het niet wat je er van verwacht had?

De Birkman methode geeft op basis van jouw antwoorden inzicht in waaraan jouw ideale werk- en leeromgeving zou moeten voldoen, zodat je zo goed mogelijk kunt presteren. Dat helpt je om effectiever te studeren en spanning die je ervaart rond de studie weg te nemen.

Helemaal de weg kwijt

De Birkman methode geeft op basis van jouw antwoorden inzicht in wat je wel leuk vindt. Waar je graag mee bezig wilt zijn en welke beroepsgerichte aspecten van een opleiding voor jouw wel interessant zijn.

Aan ieder beroep zitten wel kanten die minder leuk zijn, zolang de balans maar doorslaat naar de voor jou leuke en interessante kanten.