Een initiatief van

Klaar om te gaan studeren?

Bij het samenstellen van je keuzeprofiel wordt het al van je gevraagd om te kiezen. Het is daarom belangrijk om zo vroeg mogelijk aan de slag te gaan met het maken van de keuzes die jij zelf wilt zo dat jij je kan ontwikkelen in de richting die bij jou past. Kies er niet voor om te doen wat je vader, moeder, oom, tante, buurvrouw, vriend of vriendin doet, maar orinteer je op je eigen interesses en capaciteiten en kies een beroep wat daarbij past. Als je het niet weet ga dan op pad om meer informatie te krijgen en om je ideeën uit te proberen. Hoe doe je dat?

Maak gebruik van de ondersteuning die je van school krijgt om te ontdekken wat je interesses zijn, maar doe het ook op je eigen manier en surf eens op het web. Google op interessetest en maak een paar van de vragenlijstjes om jezelf eens eerlijk te testen voor wat je nu echt leuk vind en wat je helemaal niet leuk vind. Dat geeft je vast al meer duidelijkheid. Kom je er niet uit dan helpen wij je erbij. Daarbij gebruiken we onze Ontwikkelvragen en de Birkman methode.

Onze aanpak

Allereerst hebben we telefonisch een kort gesprek met jou en of je ouders. Op je eigen computer (als je een Internetverbinding hebt) vul je een vragen lijst in. Op basis van jouw antwoorden maakt de Birkman methode een persoonlijke beschrijving over jouw functioneren in de meest voorkomende situaties, en over jouw gedrag in relatie tot andere mensen. Aan de hand van deze beschrijving heb je enkele gesprekken met een eigen consultant. Je krijgt tips om effectiever te kunnen werken aan het bereiken van wat jij wilt. Tenslotte is er een samenvattende bespreking samen met je ouders (of iemand die jou tijdens je studie gaat ondersteunen en je consultant). Je ontvangt ook een lijstje met tips.