Een initiatief van

Zullen we even de toekomst voorspellen?

Helaas... we kunnen een hoop bij 2bmyself, maar dit nog niet. Het leven als "jongere" is niet simpel omdat je al vroeg belangrijke keuzes moet maken. Keuzes die invloed hebben op het verdere verloop van je leven.

Hoe bepaal je uit het enorme aanbod van mogelijkheden welke keuzes je moet maken? Wat motiveert je? Waar ben je goed in? Wat vind je moeilijk om aan te pakken? Hoe ga je om met al die nieuwe vragen? Hoe ga je om met anderen, zoals leeftijdgenoten, ouders, docenten, werkgevers en de massa's onbekenden met wie je steeds meer te maken krijgt?

Want terwijl er van je gevraagd wordt om al die keuzes te maken ga je ook nog eens steeds zelfstandiger in het leven staan, komt het echt op jezelf aan. Aan de ene kant leuk en goed maar aan de andere kant ook lastig want nu moet je het echt zelf doen. Ben jij zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt?

Hoe doe je dat?

Ga eerst maar eens aan de slag met onze Ontwikkelvragen.

Onze aanpak

2bmyself werkt met Ontwikkelvragen en de Birkman methode. In het bedrijfsleven zijn onze klanten enthousiast over de resultaten van het werken met deze methode. Zij gebruiken het ook als onderdeel van individuele ontwikkelplannen. Door die ervaringen hebben we geleerd hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk aan de slag te gaan met het maken van de keuzes die jij zelf wilt. Kies er niet voor om te doen wat je vriend of vriendin doet, maar oriënteer je op je eigen interesses en capaciteiten en kies een beroep wat daarbij past. Als je het niet weet ga dan op pad om meer informatie te krijgen en om je ideeën uit te proberen.

Hoe je dat doet? Daar helpen we je bij.
Je hebt enkele gesprekken met een eigen consultant.
Tenslotte is er een samenvattende bespreking samen met je ouders (of iemand die jou tijdens je studie gaat ondersteunen) en je consultant.
Je ontvangt ook een samenvattende rapportage met tips.